UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Раді зареєстрували законопроект Гройсмана, який посилить відповідальність за фальсифікацію виборів

У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства

Про це повідомляє Depo.ua.

Зазначається, що ініціатором законопроекту №8270 є прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Станом на 13 квітня законопроект отримано і передано на розгляд керівництву.

У ньому пропонується за надання виборцям неправомірної вигоди, фальсифікацію виборчої документації та непрямий підкуп виборців позбавляти волі терміном до 6 років.

Також правоохоронці отримають можливість здійснювати негласні слідчі дії та збирати належні докази для притягнення до відповідальності недобросовісних учасників у передвиборчій боротьбі.

Проект закону також передбачає запровадження відповідальності за підкуп кандидата і криміналізацію здійснення передвиборної агітації, яка супроводжується наданням виборцям неправомірної вигоди. У законопроекті суттєво розширюється поняття неправомірної вигоди, яка може надаватися виборцям. Зокрема, до неї пропонується віднести спиртні напої та продукти харчування.

У проекті закону також пропонується скасувати кримінальну відповідальність за знищення чи приховування виборцями своїх власних бюлетенів, обмежившись штрафом.

Нагадаємо, що сам Володимир Гройсман анонсував подання цього закону 11 квітня на засіданні уряду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вибори 2018: Повне оголення

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme