Луценко назвав наїзд поліції на офіс БПП у Сумах "перевищенням повноважень"

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що затримання у Сумах поліцією двох співробітників місцевого офісу БПП є перевищенням повноважень

Луценко назвав наїзд поліції на офіс БПП…

Про це він заявив, коментуючи пост у Facebook журналіста Юрія Бутусова про затримання поліцією двох співробітників передвиборчого штабу в Сумах, повідомляє Depo.ua.

"Затримання, а тим більше в наручниках - банальне залякування. Що є перевищенням повноважень", - наголосив Луценко.

Він також нагадав, що на спільній нараді облпрокурорів та начальників управлінь НПУ всім довели положення закону: учасників виборів можна обшукувати лише за рішенням суду, затримувати лише при скоєнні підкупу виборців.

Зауважимо, що інформація про те, що двоє затриманих мають стосунок до БПП, не підтверджена офіційно, проте викладена у згаданому дописі Бутусова. І Луценко це твердження не спростував.

Нагадаємо, 21 лютого у Сумах на спецлінію "102" надійшло повідомлення від місцевої жительки про те, що у підвальному приміщенні одного з будинків по вулиці Курській відбувається підкуп виборців.

За словами жінки, роздавали гроші за голосування за одного з кандидатів у президенти. Аби перевірити повідомлення про порушення виборчого законодавства, на місце події виїхали черговий наряд патрульної поліції та слідчо-оперативна група Сумського міськвідділу поліції.

За вказаною адресою правоохоронці застали двох громадян - один зареєстрований в Києві, інший - житель Дніпропетровської області. Жодних таблиць, вивісок чи інших розпізнавальних знаків, що саме тут розташоване офісне приміщення представництва якоїсь політичної партії чи іншої організації, не було.

За даними "Української правди", йдеться про офіс партії "Блоку Петра Порошенка".

Самі ж громадяни не змогли чітко пояснити мету свого перебування в Сумах і відмовилися давати будь-які пояснення щодо повідомлення про підкуп виборців.

Водночас в одного з них працівники поліції помітили у барсетці предмет, схожий на пістолет. Оскільки громадяни відмовилися надавати якісь пояснення співробітникам поліції, а також з метою убезпечення жителів міста від можливої загрози озброєних чоловіків, були застосовані спецзасоби - кайданки - і затриманих громадян було доставлено до міськвідділу поліції.

Після цього прокуратура Сумської області стосовно працівників поліції відкрила кримінальне провадження за порушення законодавства в частині перевищення владних повноважень, нібито перешкоджання законній діяльності політичних партій та завідомо незаконне затримання.

За цим фактом керівником Головного управління поліції області було призначено службове розслідування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вибори 2018: Повне оголення

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme